De Patatkar

De Patatkar

Dagbesteding Keuringsdienst De Goerie in Katwijk heeft op 18 mei 2021 een mobiel Patatkar in gebruik genomen.
Dit bijzondere initiatief van de activiteitenbegeleider Kees de Mol (’s Heeren Loo), is door De Carolusgulden gefinancierd.

De Dagbesteding Keuringsdienst De Goerie verstrekt aan ongeveer 35 eenzame ouderen in de wijk Rijnsoever en Hoornes in Katwijk iedere vrijdagmiddag een patatje Goerie.
Ouderen kunnen op eigen gelegenheid naar de Goerie komen en sommigen worden opgehaald. Het bakken van de patat (of een visje) en het serveren van een drankje,
wordt verzorgt door cliënten van de dagbesteding. Door Covid-19 is het voor de deelnemers niet mogelijk om op vrijdagmiddag bijeen te komen.
Onder het motto “komen de ouderen niet naar ons, dan komen wij naar hen”, is het idee geboren om een patatkar aan te schaffen.
De patatkar rijdt langs verschillende locaties om de ouderen thuis op te zoeken en vervolgens een patatje(of een visje) voor ze te bakken.

Zodra het corona-virus geen besmettingsgevaar meer oplevert,  dan zijn de senioren weer welkom op de Goerie. Voor degenen die niet naar de Goerie kunnen komen, blijft de patatkar rijden. Zij krijgen op locatie een patatje en een drankje en, niet onbelangrijk,
komen in contact komen met andere mensen voor een praatje.

 

Comments are closed.